طرز تهیه خورش باقلا (باقالا) سبز
نوشته شده توسط : زلال احمدی

گوشت لخم چیست؟

گوشت لخم عبارت است از: گوشت یا بافت های ماهیچه ای حیوانات که ترکیب آن با اندام های داخلی نظیر کلیه و جگر ( که مجموعاً احشاء اطلاق می شوند)، اختلاف دارد.

طرز تهیه خورش باقلا سبز

1 – ابتدا شوید را پاک کرده، خوب بشویید. سپس داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. بعد آن را ریز خرد کنید.

2 – در یک تابه، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس شوید خردشده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. در این فاصله، سیرها را نیز پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس به همراه شوید سرخ کنید. در پایان، شعله اجاق گاز را خاموش کنید و مواد تفت داده شده را کنار بگذارید.

3 – پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس پیاز را اضافه کنید و به طور کامل تفت دهید. البته هنگام سرخ شدن پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه کنید.

4 – از طرف دیگر، گوشت را پاک کرده و بعد از شستن به صورت قیمه ای خرد کنید. سپس به قابلمه حاوی پیاز داغ بیفزایید. حالا به مخلوط گوشت و پیاز حدود 2 تا 3 لیوان آبجوش اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت به طور کامل بپزد.

5 – باقلا را به همراه شوید، سیر خرد شده و کمی نمک به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس حرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد که معمولا حدود 45 دقیقه زمان میبرد.

6- بعد از جا افتادن خورش می توانید کمی محلول زعفران (یک چهارم قاشق چایخوری پودر زعفران را در یک استکان آب جوش حل کنید) به آن اضافه کنید.

نکته :

بعضی ها در مراحل پایانی پخت این خورش، تخم مرغ نیز به آن می افزایند. به این ترتیب که با توجه به این میزان مواد، زرده و سفیده دو عدد تخم مرغ را از هم جدا کرده، ابتدا سفیده تخم مرغ ها را به خورش اضافه می کنند و همانطور که قابلمه روی شعله اجاق گاز قرار دارد، هم می زنند تا سفیده ها با مواد مخلوط شوند و بپزند. سپس زرده ها را روی خورش می ریزند و با گذاشتن در قابلمه، 5 تا 10 دقیقه صبر می کنند تا زرده ها سفت شوند و در پایان به همین صورت سرو می کنند.

خواص داروئی باقلا سبز

1- باقلا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد.

2- جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.

3- برای رفع گرفتگی صدا باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنید و بخورید.

4- از جوشانده باقلا برای درمان نقرس استفاده كنید.

5- دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است.

6- ضماد باقلا با شنبلیله و عسل برای نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.

7- دم كرده گل باقلا سنگ كلیه را دفع می كند و برای قولنج های كلیوی مفید است.

8- برای درمان تكرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده كنید.

9- جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم دارد.

10- باقلا را اگر با سركه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می كند.

11- ضماد باقلا جوش و كورك را می رساند و چرك را خارج می كند.

12- برای رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن باید یك مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب بجوشانید و بگذارید كمی سرد شود و انگشتان خود را به مدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.

مضرات باقلا

باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده می كند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانید و آب آن را دور بریزید. سپس به آن مقداری آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند دارچین و فلفل بخورید.

مصرف باقلای تازه ممكن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید كند كه گاهی موجب مرگ می شود، بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط كنید. معمولا ً اشخاصی كه به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یك آنزیم مخصوص هستند.

منبع: kitchen1011

 



:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 17 اسفند 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: